La participació del joves a la biblioteca

La Jornada Biblioteca Pública i Cohesió Social ofereix, cada dos anys, un seguit d’experiències al voltant d’un eix comú. En l’edició d’aquest any tindrem l’ocasió de compartir experiències sobre com promovem i incorporem la participació dels joves a les biblioteques.

Al matí podrem escoltar a la Raphaëlle Bats, de l’Ecole nationale supérieure des sciences de l’information et des bibliothèques (Enssib) de Lió (França), especialista en participació, que ens explicarà la seva experiència amb joves. A continuació serà l’Astrid Meckl, que durant 17 anys ha treballat amb joves a les biblioteques municipals de Munic (Alemanya), qui ens presentarà la seva tasca.

A la segona part del matí viatjarem fins a Suècia per escoltar a en Per Berg, de la biblioteca Punkt127 d’Estocolm, i a la Maria Björn, escriptora de LIJ i bibliotecària escolar de Växjö, una ciutat mitjana del sud del país.

A la tarda farem una taula rodona amb professionals d’altres camps que estan treballant amb joves des del punt de vista de la creació: comptarem amb una experiència sueca del centre cultural Det Fria Ordets Hus de Växjö;  amb el projecte Engage! del PENCatalà, una plataforma que recull projectes literaris europeus per a joves; amb el programa creadors als instituts de Barcelona  En Residència,  i amb el projecte d’abast internacional  Technovation Challenge dirigit a noies d’entre 10 i 18 anys.

Finalment es presentaran experiències amb joves de les biblioteques del nostre entorn: concretament de les tres biblioteques de Barcelona incloses en el Pla de Barris del Besòs, les biblioteques Bon Pastor, Trinitat Vella-José Barbero i Zona Nord, a continuació serà la Biblioteca Canyadó i Casagemes de Badalona, i finalment de la Biblioteca Comarcal de Blanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s